Asculta radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com">

vineri, 14 august 2009

Egoisti

De ce sunt oamenii egoisti?!? Oare exista vreo fapta care sa nu fie motivata de egoism? Nu cred. Orice isi are motivatia in egoism, fie lucru bun ori rau. Poate unele lucruri rele se mai trag si din alte sentimente dar lucrurile bune sunt toate din egoism.
Suprema fapta buna: sacrificiul, tot din egoism. Cum sa mai traiesti impacat stiind ca ai lasat pe cineva sa moara? Preferi sa mori pentru respectivul decat sa-lai pe constiinta.
Ma uitam zilele trecute - de fapt de cateva saptamani numai la Animal Planet si NGC ma uit - la o emisiune despre maimute. Eterna intrebare: suntem atat de asemanatoare si totusi ceva ne-a facut pe noi sa dominam planeta si ele sa fie pe cale de disparitie. Un raspuns simplu: ne adaptam si ne inmultim mai repede. Nu intru in discutii eco pentru ca nu sunt adepta acestui curent plangacios care de fapt nu rezolva nimic. Vorba 'ceea: asa ti-ai asternut, asa dormi - sau ceva de genu'.
Aberatii despre rasa umana. Nah, ca am ajuns si la astea. De plictis.
P.S.: Azi am fost invitata la o nunta. O colega careia ii doresc "Casa de Piatra". Nu asa se zice? Am fost foarte uimita la inceput pt. ca e genul de fata care n-a avut prieteni ori a fost f discreta. Desi cred ca e primul :) si singurul. Frumos.
Oare e timpul sa intru in panica? :P

Niciun comentariu: