Asculta radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com">

joi, 25 iunie 2009

Putina filosofeala

Despre cuvantul iubire: poate fi substantiv (iubire, iubit/a), verb (a iubi), adjectiv (iubitor, iubaret). Ceea ce e interesant e ca vine din limba slavona. Nu am inca o teorie de ce e interesant dar luati-o pur si simplu asa. Se pare ca si "dragoste" tot din slavona. Bravo noua, popor latin - alta discutie cliseica pe care nu vreau sa o incep.
Unde vreau sa ajung? Daca are grade de comparatie, ma intrebam eu aseara... cand adorm mai greu incep sa ma gandesc la tot felul de tampenii. Adica, din cate imi aduc eu aminte din clasa a 8-a, adjectivele au grade de comparatie. Corect? Daca ma insel va rog corectati-ma. Bun. Deci e ok sa zici te iubesc mai mult sau te iubesc mai putin? Sau si verbele au un fel de grade din astea? Ajunsesem, aseara, la concluzia ca n-ar trebui sa aiba chestii din astea, adica dom'le, daca iubesti-iubesti si atat. Cum adica "te iubesc mult de tot" sau "te iubesc pana la cer si inapoi" - asa ii ziceam mamei cand eram mai mici :). Dude, iubesti sau nu?!? Acum daca o luam la bucatit putem sa spunem ca exista dragoste neconditionata, dragoste nush mai de care, nu sunt specialista :P Dar asa, in general.
Incep sa ma simt ca Mircea Badea cu subiecte din astea. Parca alergi sa-ti prinzi propria coada, mereu in cerc si aproape intotdeauna fara rezultat, ba si atunci cand o prinzi te pomenesti ca te doare. Pffff!
Deci... nu e nici un deci, fara concluzie ca inca n-am aflat raspunsul, dar o sa mai incerc, daca nu ma ia somnul.

P.S.: Pentru ca am primit de doua ori aceeasi intrebare privind postul de ieri: va rog cititi subtitlul blogului - sau ala o fi chiar titlul? - Pentru cine are ochi sa vada/Gura sa nu graiasca. Ms. Si... nu striviti corola de minuni :D

P.S. 2 click pls ca sa-mi ajutati pisicuta :D http://insanezone.ro/malecsia-21047.html

Niciun comentariu: